Crap prajit, in faina de malai, cu mamaliguta si mujdei de usturoi

de vasimur in Peste, 3 Dec 2017 | 7310 vizualizari

 

 
Crapul prăjit, servit cu mămăliguță și mujdei de usturoi, este o mâncare foarte gustoasă și ușor de făcut.
Dintr-un crap mare, de cca 3 kg, am făcut 3 feluri de mâncare.
Din ingredientele de mai jos au rezultat 4 porții.
 

 

INGREDIENTE

  • 1 pește (am folosit o bucată file de crap de cca, 1,3 kg) - se poate folosi și somn, știucă, caras, novac etc.
  • făină de mălai
  • sare
  • ulei
  • usturoi
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crap prajit, in faina de malai, cu mamaliguta si mujdei de usturoi:

 

Curățarea peștelui:

Se curăță peștele de solzi și se îndepărtează intestinele. Se spală bine și se mai lasă cca 1/2 oră în apă rece. Se îndepărtează capul și coada, după care se face file îndepărtând coloana vertebrală. Operațiunea a durat cca 1/2 oră. Capul, coada și o mică parte din file le-am folosit la prepararea ciorbei, iar din celălalt am preparat încă două feluri de mâncare.

Pregătirea crapului prăjit:

Se taie peștele felii, cam de 2-3 degete grosime și se presară cu puțină sare. Se pune făină de mălai într-o farfurie și se amestecă, de asemenea, cu puțină sare. Se tăvălesc bucățile de pește prin făină și se așează pe o coală albă, de hârtie. Se toarnă ulei într-o tigaie, în așa fel încât să acopere bucățile de pește, când le punem la prăjit. Se rumenesc bine pe ambele părți. Când sunt gata, se scot și se pun într-un vas, pe niște șervețele sau prosoape de hârtie, ca să se scurgă de ulei. Se servește cu mămăliguță caldă și mujdei de usturoi.

Poftă bună!

 

TIPS-URI

1

Gătiți peștele la foc mic ca să se pătrundă și să se rumenească.

2

Nu lăsați peștele prea mult la prăjit, ca să nu se ardă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crap prajit, in faina de malai, cu mamaliguta si mujdei de usturoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

navidad_2017 1

17.12.2017, 10:22

Foarte foarte bun, suculent si in acelasi timp crocant; noi am folosit fileuri de cod mare alb (de frica oaselor!) si l-am acompaniat cu piure de cartofi albi + dulci (la noi mamaliga nu e prea iubita), bine-nteles cu mult mujdei. Iar tata ne-a povestit ca pe vremea copilariei lui in Moldova se spunea: "Peste-peste, mamaliga prapadeste!" . Multumim ptr reteta!

vasimur 1

17.12.2017, 11:45

Mulțumesc și eu, pentru aprecieri!

Bucataras Diana 1

03.01.2018, 23:33

Ador pestele prajit cu mujdei. Yammy...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Friptura de crap la cuptor